Čínská kuřecí polévka s Jidášovým uchem
Ingredience
kurete | 0,5 ks |
vody | 2 l |
houby Jidášovo ucho | 150 g |
sojové omáčky | 1 lžíce |
Solamylu | 2 lžicka |
vajec | 2 ks |
bílého vína | 4 lžíce |
soli | 1 špetka |
pepře | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Houby nakrájejte na kousky a namocte minimálne na 1 hodinu do studené vody (nejlépe přes noc) |
---|---|
2 | Kure, sul a houby vložte do hrnce a zapnete na 20 min. program SOUP, tlacítkem PRODUCT SELECTION nastavte maso a tlakove uzavrete. |
3 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
4 | Oberte maso z kuřete, nakrájejte na větší kousky a vraťte do vývaru. Přidejte sójovou omáčku a ve vodě rozmíchaný Solamy a zahustětel. |
5 | Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře). |
6 | Přilijte víno, rozšlehané vejce a nechte přejít varem. Dochuťte solí a pepřem. |