Vepřová plec na slanině

(0 hodnocení)
čas přípravy: 200 min
počet porcí: 4
kuchař: Birkasova Zuzana
Jazyk receptu:

Ingredience

Vepřová plec 1 kg
Slanina 300 g
Cibule 2 ks
Hořčice 1 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Voda 700 ml
Sůl 1 špetka
Olej 1 lžíce
Vepřová plec na slanině
(0 hodnocení)
čas přípravy: 200 min
počet porcí: 4
kuchař: Birkasova Zuzana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Combivar nastavíme na program FRY, teplotu ponecháme, čas 10 min. Do nádoby nalejeme olej. Maso omyjeme, očistíme, osolíme a z jedné strany potřeme hořčicí. Na oleji zprudka opečeme. Vyjmeme maso z nádoby.
2 Do výpeku přidáme slaninu, vysmažíme a přidáme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme do hněda.
3 Vrátíme zpátky maso, zalijeme vodou, nastavíme program SLOW STEW na 180 minut a 95°C. Zkontrolujeme ventil, zda je otočený na vaření bez tlaku.
4 Po skončení programu maso vytáhneme, naporcujeme. Štávu rozmixujeme, zahustíme, popřípadě dochutíme.
5 Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, bramborem...
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...