Kuřecí prsa s dušenou mrkví
Ingredience
Kuřecí prsa | 2 ks |
Mrkev | 800 g |
Brambory | 600 g |
Sůl | 1 špetka |
Kmín | 1 špetka |
Hladká mouka | 1 lžíce |
Smetana na vaření | 50 ml |
Máslo | 50 g |
Voda | 300 ml |
Citron | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Omyjeme kuřecí prsa. Očistíme mrkev a nastrouháme. Zapneme na 5 min. program FRY na 150°C a mrkev krátce osmahneme. |
---|---|
2 | Zapneme program STEW, tlačítkem PRODUCT SELECTION zvolíme drůbež, na mrkev položíme kuřecí prsa a zalijeme vodou, osolíme, zkrontrolujeme ventil zda je dobře otočený a zavřeme. Ponecháme čas 10min. |
3 | Po skončení programu otočíme ventil a upustíme přebytečnou páru. Otevřeme combivar a vyjmeme měkké maso. Zapneme program MULTICOOK na 90°C a 15min. Moukou zahustíme mrkev, provaříme, dochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou. |
4 | Očistíme a opláchneme brambory. Nakrájené brambory vaříme se solí a kmínem tlakovým programem STEW na 5min (teplota změnit nelze). Zkontrolujeme zda máme správně otočený ventil. Pro lepší zcezení vařím v košíku. |
5 | Po skončení programu otočíme ventil a upustíme přebytečnou páru, poté bezpečně otevřeme a zcedíme. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.