Rajská omáčka
Ingredience
oleje | 100 ml |
cibule | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
rajčata | 4 ks |
rajského protlaku | 0,5 ks |
celý pepř, bobkový list, nové koření, cukr, skořice | 1 špetka |
soli | 1 lžicka |
hladké mouky na zahuštení | 2 lžíce |
vody | 1 l |
Postup přípravy
1 | Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Nalijte olej a po rozpálení na nej nasypte nakrájenou cibuli, korení a najemno nastrouhanou mrkev. Po ukoncení programu zalijte vodou, pridejte protlak a na kostky nakrájená rajcata. Nastavte na 25 min. program MULTICOOK s teplotou 103°C. |
---|---|
2 | Po 15 min. omácku zahustete jíškou nebo záklechtou. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře). |
3 | Omácku precedte a dochutte skoricí, cukrem a solí. Podávejte s vareným hovezím masem. Oblíbenou prílohou jsou houskové knedlíky, noky nebo testoviny. |