Rajská omáčka

(1 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

oleje 100 ml
cibule 1 ks
mrkev 1 ks
rajčata 4 ks
rajského protlaku 0,5 ks
celý pepř, bobkový list, nové koření, cukr, skořice 1 špetka
soli 1 lžicka
hladké mouky na zahuštení 2 lžíce
vody 1 l
Rajská omáčka
(1 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Nalijte olej a po rozpálení na nej nasypte nakrájenou cibuli, korení a najemno nastrouhanou mrkev. Po ukoncení programu zalijte vodou, pridejte protlak a na kostky nakrájená rajcata. Nastavte na 25 min. program MULTICOOK s teplotou 103°C.
2 Po 15 min. omácku zahustete jíškou nebo záklechtou. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
3 Omácku precedte a dochutte skoricí, cukrem a solí. Podávejte s vareným hovezím masem. Oblíbenou prílohou jsou houskové knedlíky, noky nebo testoviny.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...