Hamburská vepřová kýta
Ingredience
mrkve | 1 kg |
celeru | 1 kg |
cibule | 2 ks |
sůl a pepř dle chuti | 1 špetka |
smetany na vaření | 1 kelímek |
bobkového listu | 3 ks |
vepřové kýty | 8 plátek |
zeleninového vývaru | 2 l |
šunky | 150 g |
nakládaných okurek | 4 ks |
másla | 100 g |
Postup přípravy
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na combivaru zvolíme program FRY 170 stupňů a na másle cibuli osmažíme do zlatova. |
---|---|
2 | Celer a mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k cibulce společně s bobkovým listem a promícháme. Zalejeme zeleninovým vývarem a necháme projít varem programem MULTICOOK 140 stupňů. |
3 | Kýtu nakrájíme na 8 plátků, naklepeme, osolíme a opepříme a přidáme do combivaru.Combivar uzavřeme, nastavíme program STEW 45 minut tlakové vaření. |
4 | Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a combivar otevřeme. Maso dáme stranou do pekáčku a hotový základ na omáčku propasírujeme pomocí pasírovačky. Zjemníme smetanou a přidáme na tenké plátky nakrájenou šunku a nakládané okurky. Nyní můžeme maso vrátit k omáčce. |
5 | Podáváme s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.