Hamburská vepřová kýta

(1 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 8
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

mrkve 1 kg
celeru 1 kg
cibule 2 ks
sůl a pepř dle chuti 1 špetka
smetany na vaření 1 kelímek
bobkového listu 3 ks
vepřové kýty 8 plátek
zeleninového vývaru 2 l
šunky 150 g
nakládaných okurek 4 ks
másla 100 g
Hamburská vepřová kýta
(1 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 8
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na combivaru zvolíme program FRY 170 stupňů a na másle cibuli osmažíme do zlatova.
2 Celer a mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k cibulce společně s bobkovým listem a promícháme. Zalejeme zeleninovým vývarem a necháme projít varem programem MULTICOOK 140 stupňů.
3 Kýtu nakrájíme na 8 plátků, naklepeme, osolíme a opepříme a přidáme do combivaru.Combivar uzavřeme, nastavíme program STEW 45 minut tlakové vaření.
4 Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a combivar otevřeme. Maso dáme stranou do pekáčku a hotový základ na omáčku propasírujeme pomocí pasírovačky. Zjemníme smetanou a přidáme na tenké plátky nakrájenou šunku a nakládané okurky. Nyní můžeme maso vrátit k omáčce.
5 Podáváme s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...