Losos v rýži
Ingredience
rýže | 1 hrnek |
lososa | 1 plátek |
vejce | 2 ks |
olivového oleje | 2 lžíce |
soli | 1 špetka |
sójové omáčky | 1 lžíce |
pažitky nebo mladé cibulové nati | 1 hrst |
koření na ryby | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Do combivaru dáme 2 hrnky rýže a 4 hrnky vody a sůl dle chuti. Zvolíme tlakový program RICE čas 10 minut a necháme vařit. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a až poté otevřeme combivar. Rýži přendáme do misky a přikryjeme pokličkou. |
---|---|
2 | Do combivaru dáme 1dl vody a košíček na vaření v páře. Na košíček položíme filet z lososa, který posypeme kořením na ryby. Na combivaru navolíme program STEW RYBY 10 minut. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a lososa vyndáme na podložku, kde filet natrháme pomocí vidličky na větší kousky. |
3 | V hluboké pánvi rozpálíme olej a vlijeme rozšlehaná vejce. Za stálého míchání necháme srazit tak, aby vznikla hustá rozdrobená hmota. |
4 | Do combivaru dáme uvařenou rýži, zamícháme, chvilku smažíme programem FRY 170stupňů 5 minut přidáme vaječnou hmotu a rozdrobeného lososa (můžou být i větší kousky), dosolíme, dopepříme, zamícháme a necháme bez míchání spodní vrstvu rýže zezlátnout. |
5 | Vložíme do misek, posypeme nasekanou pažitkou nebo cibulkovou natí, podáváme horké. Sojovou omáčku si dává každý sám podle chuti. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.