Losos v rýži

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

rýže 1 hrnek
lososa 1 plátek
vejce 2 ks
olivového oleje 2 lžíce
soli 1 špetka
sójové omáčky 1 lžíce
pažitky nebo mladé cibulové nati 1 hrst
koření na ryby 1 špetka
Losos v rýži
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do combivaru dáme 2 hrnky rýže a 4 hrnky vody a sůl dle chuti. Zvolíme tlakový program RICE čas 10 minut a necháme vařit. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a až poté otevřeme combivar. Rýži přendáme do misky a přikryjeme pokličkou.
2 Do combivaru dáme 1dl vody a košíček na vaření v páře. Na košíček položíme filet z lososa, který posypeme kořením na ryby. Na combivaru navolíme program STEW RYBY 10 minut. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a lososa vyndáme na podložku, kde filet natrháme pomocí vidličky na větší kousky.
3 V hluboké pánvi rozpálíme olej a vlijeme rozšlehaná vejce. Za stálého míchání necháme srazit tak, aby vznikla hustá rozdrobená hmota.
4 Do combivaru dáme uvařenou rýži, zamícháme, chvilku smažíme programem FRY 170stupňů 5 minut přidáme vaječnou hmotu a rozdrobeného lososa (můžou být i větší kousky), dosolíme, dopepříme, zamícháme a necháme bez míchání spodní vrstvu rýže zezlátnout.
5 Vložíme do misek, posypeme nasekanou pažitkou nebo cibulkovou natí, podáváme horké. Sojovou omáčku si dává každý sám podle chuti.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...