Domácí salko

(2 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 1
kuchař: Birkasova Zuzana
Jazyk receptu:

Ingredience

Čerstvého mléka (min. 3,5% tuku) 300 ml
Cukru 100 g
Másla 20 g
Domácí salko
(2 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 1
kuchař: Birkasova Zuzana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Zapneme program MULTICOOK na 100°C a 60minut. Mléko nalejeme do nádoby, přidáme cukr a máslo. Ztlumíme na 60°C, čas ponecháme běžet.
2 Za občasného míchání se mléko pomalu vypařuje. Hustotu hlídáme sami, po schladnutí ještě 1x tolik zhoustne.
3 Z téhle dávky uvaříme cca 150g salka. Lze vařit i dvojitou dávku...
4 TIP!!! Přidáme-li místo cukru karamelky, máme karamelové salko. Přidáme-li čokoládu na vaření, máme pikao.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...