Domácí salko
Ingredience
Čerstvého mléka (min. 3,5% tuku) | 300 ml |
Cukru | 100 g |
Másla | 20 g |
Postup přípravy
1 | Zapneme program MULTICOOK na 100°C a 60minut. Mléko nalejeme do nádoby, přidáme cukr a máslo. Ztlumíme na 60°C, čas ponecháme běžet. |
---|---|
2 | Za občasného míchání se mléko pomalu vypařuje. Hustotu hlídáme sami, po schladnutí ještě 1x tolik zhoustne. |
3 | Z téhle dávky uvaříme cca 150g salka. Lze vařit i dvojitou dávku... |
4 | TIP!!! Přidáme-li místo cukru karamelky, máme karamelové salko. Přidáme-li čokoládu na vaření, máme pikao. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.