Sýr "Lučina"
Ingredience
bílého jogurtu | 0,5 kg |
zakysané smetany | 0,4 kg |
smetany ke šlehání | 1 dl |
pažitky | 1 hrst |
sůl a pepř dle chuti | 1 špetka |
česneku | 1 stroužek |
Postup přípravy
1 | Česnek oloupeme a utřeme. Pažitku posekáme na jemno. |
---|---|
2 | Smícháme jogurt, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání. Přidáme utřený česnek, nasekanou pažitku a dle chuti dosolíme a dopepříme. |
3 | Na dno combivaru nalejeme 1dl vody, nasadíme košíček pro vaření v páře a přes něj položíme plátýnko. Hotovou hmotu navrstvíme do košíčku, combivar zavřeme, zvolíme program CHEESE 30stupňů 5 minut. Po zaznění tónu combivar neotvíráme a necháme 12 hodin (nejlépe přes noc) v combivaru. |
4 | Po 12 hodinách je sýr hotov a můžeme ihned podávat s čerstvým pečivem. Sýr je možno udělat i na sladko. Dobrou chuť |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.