Sýr "Lučina"

(0 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 6
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

bílého jogurtu 0,5 kg
zakysané smetany 0,4 kg
smetany ke šlehání 1 dl
pažitky 1 hrst
sůl a pepř dle chuti 1 špetka
česneku 1 stroužek
Sýr "Lučina"
(0 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 6
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Česnek oloupeme a utřeme. Pažitku posekáme na jemno.
2 Smícháme jogurt, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání. Přidáme utřený česnek, nasekanou pažitku a dle chuti dosolíme a dopepříme.
3 Na dno combivaru nalejeme 1dl vody, nasadíme košíček pro vaření v páře a přes něj položíme plátýnko. Hotovou hmotu navrstvíme do košíčku, combivar zavřeme, zvolíme program CHEESE 30stupňů 5 minut. Po zaznění tónu combivar neotvíráme a necháme 12 hodin (nejlépe přes noc) v combivaru.
4 Po 12 hodinách je sýr hotov a můžeme ihned podávat s čerstvým pečivem. Sýr je možno udělat i na sladko. Dobrou chuť
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...