Pečený čaj
Ingredience
červený rybíz | 1 kg |
angrešt | 200 g |
švestky | 300 g |
jablka | 500 g |
třtinový cukr | 750 g |
citron | 2 ks |
směs koření "Pečený čaj" | 2 ks |
Postup přípravy
1 | Větší plody ovoce nakrájíme na centimetrové kousky. Celkem 2 kg ovoce vložíme do nádoby combivaru, přidáme šťávu ze dvou citronů, zasypeme třtinovým cukrem. Nakonec přidáme směs koření "Pečený čaj" (obsahuje hřebíček, skořici, badyán, zázvor, kardamom, citronovou a pomerančovou kůru). |
---|---|
2 | Zapneme program cake, čas 50 minut, teplota 110 stupňů, po deseti minutách teplotu snížíme na 102 stupňů. Směs během pečení zhoustne. |
3 | Plníme do nahřátých sklenic, sklenice uzavřeme a otočíme víčkem dolů. Uvedené množství surovin stačilo na 10 skleniček od dětských přesnídávek. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.