Pravé české rizoto
Ingredience
vepřová plec | 500 g |
oleje | 5 lžíce |
cibule | 1 ks |
rýže | 2 hrnek |
mrkev | 1 ks |
kořenová petržel | 1 ks |
celer | 1 ks |
mraženého hrášku | 100 g |
zeleninového bujónu | 1 kostka |
vody | 1,5 hrnek |
soli | 1 lžicka |
mletého pepře | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Do nádoby nalijte olej, na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, mrkev, petržel a celer. Přisypte hrášek, propranou rýži, zalijte vodou, do které přidejte bujón, sůl a pepř. Zapněte program PILAW na 10 min. a hrnec tlakově uzavřete. |
---|---|
2 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Po otevření rizoto důkladně promíchejte. |
3 | Podávejte jako hlavní jídlo posypané strouhaným sýrem. |