zapečená rýže se švestkami
Ingredience
rýže | 100 g |
mléka | 800 ml |
moučkového cukru | 5 lžíce |
vejce | 4 ks |
másla | 1 kostka |
vypeckovaných švestek (mražené, zavařené, čerstvé) | 1 kg |
Postup přípravy
1 | V combivaru uvařte: “ RÝŽOVOU KAŠI,“ podle návodu od kuchaře: „Vaše Dedra“ Kaši si vyklopte do mísy. |
---|---|
2 | Do horké kaše, přidejte nakrájené máslo a nechte rozpustit a vychladnout. Do vychladlé kaše přidejte vypeckované švestky a promíchejte. (Já použila mražené) |
3 | Oddělte žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru (na každý žloutek, jedna lžíce moučkového cukru), vyšlehejte v mixeru pěnu, vmíchejte do připravené hmoty z rýže a švestek. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh, který zlehka vmíchejte do výše uvedené hmoty. Přelijete těsto do nádoby (kterou jsem pro jistotu vymazala máslem a vysypala hrubou moukou). |
4 | Nastavte přístroj na: Cake= pečení / 130°C/ 30 minut Vyzkoušíme špejlí a pokud není dopečeno, přidáme pár minut navíc. |
5 | Hotový nákyp necháme vystydnout a vyklopíme. Podáváme sypané cukrem, nebo tvarohem. Nepodařilo se mi podávat nakrájené na trojúhelníky. Není to koláč, rýže je těžká a prostředek se zbortí. Krom toho jsem použila špatný druh rýže na kaši. Ale výsledek byl dobrý a lahodný. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.