Čočková polévka
Ingredience
čočka | 1 hrnek |
voda | 3 hrnek |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
celer (širší plátek) | 1 plátek |
cibule | 0,5 ks |
česnek | 3 stroužek |
hotové tmavé jíšky | 2 lžíce |
sůl, pepř | 3 špetka |
majoránka ( tolik, kolik jste zvyklí) | 1 hrst |
větší brambora | 2 ks |
Postup přípravy
1 | Na každý hrnek čočky je třeba alespoň tři hrnky vody! Do nádoby nasypeme 1 hrnek přebrané a oprané čočky a zalijeme třemi hrnky vody. Nesolíme, nekořeníme! nastavíme combivar na tlakové vaření, CHEF/20minut.Po zaznění signálu vypustíme páru a můžeme otevřít. |
---|---|
2 | Po dobu vaření čočky, si připravíme zeleninu. Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme, necháme v celku, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek oloupeme a necháme v celku. Po dovaření čočky a otevření přístroje, přidáme všechnu zeleninu k čočce až na jeden stroužek česneku, sůl a pepř Nastavíme tlakové vaření CHEF/3minuty. Po zaznění signálu vypustíme páru a otevřeme víko. Vytáhneme kořenovou zeleninu, pomačkáme ji na talířku vidličkou a vrátíme zpět do polévky. |
3 | Přidáme jíšku a prolisovaný zbylý česnek, zamícháme a nastavíme přístroj na multicook/100°C/3minuty. Po zaznění signálu dochutíme majoránkou a necháme chvíli v uzavřené nádobě dojít. |
4 | Několik informací k vaření čočkové polévky: Pokud kořeníte celým pepřem, vařte ho v gáze, nebo sítku na čaj. Po uvaření polévky ho lépe najdete a můžete odstranit. Čočka se nemusí předem namáčet, (jako ostatní luštěniny). Čočka se dochucuje solí a kořením, až je téměř dovařená. Nezapomeňte, že sice snižuje cholesterol, ale nadýmá! Výše uvedené množství koření a zeleniny záleží pouze na vaší chuti. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.