Dušené vepřové maso s kedlubnou a mrkví
Ingredience
vepřová plec | 0,5 kg |
velká kedlubna nebo 2 ks střední velikosti | 1 ks |
mrkev | 6 ks |
cibule | 2 ks |
mouka | 1 lžíce |
sůl,pepř | 1 špetka |
máslo | 1 lžíce |
olej | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Cibuli a plec nakrájíme na kostičky,kedlubnu na proužky,mrkev na kolečka. |
---|---|
2 | Hrnec se dvěma lžícemi olejeme zapneme na program FRY.Ponecháme přednastavenou teplotu.Na oleji restujeme cibuli tak dlouho,dokud nesklovatí.Vložíme opepřené a osolené maso a opečeme ho ze všech stran,aby se zatáhlo. |
3 | Vlijeme 50 ml vody a hrnec tlakově zavřeme,tj.ventil dáme do správné polohy.Zapneme program STEW s přednastavenou teplotou na 15 minut.Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepneme ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme. Teprve potom můžeme hrnec bezpečně otevřít. |
4 | Přidáme mrkev a kedlubnu a při stejném programu dusíme další 4 minuty.Po bezpečném odpuštění zbylé páry hrnec otevřeme.Obsah zaprášíme moukou a provaříme.Pro lepší chuť v jídle rozpustíme ještě lžíci másla.Můžeme popřípadě dochutit solí,pepřem,špetkou cukru. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.