Cukrová poleva -fondán

(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 3
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Ingredience

krupicového cukru 0,5 kg
vody 1,5 dl
octa 2 lžíce
ovocné štávy 1 kalíšek
Cukrová poleva -fondán
(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 3
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cukr se zalije vodou a přivede do varu. R5 ,T 110st. čas cca 8 minut,
2 jakmile se začne táhnout na nit ,přidat ocet,a po promíchání hned přelít do misky,nesmí ztuhnout ve VR
3 za stálého míchání zchladit do bílé hmoty konzistence husté pasty
4 přidat pro ochucení a obarvení libovolnou šťávu-výborná je domácí ostružinová
5 Ještě vlahým potíráme upečenou buchtu
6 Poleva je jednoduchá na uvaření,ale přesto doporučuji dávat pozor při přípravě.Pokud část polevy ztuhne ve VR ,nechte odmočit horkou vodou ve dřezu.
7 Nespotřebovaný fondán,skladuji v lednici a znovu rozehřeji před použitím
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...