Jablkový dort
Ingredience
Jablka | 1 kg |
Hladká mouka | 300 g |
Prášek do pečiva | 1 ks |
Vanilkový cukr | 1 ks |
Cukr krystal | 160 g |
Máslo | 200 g |
Vejce | 1 ks |
Skořice | 1 lžicka |
Postup přípravy
1 | Mouku smícháme s měkkým máslem, poté přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto. |
---|---|
2 | Do nádoby vložíme pečící papír, aby šel dort vytáhnout. Část těsta oddělíme a zbytek vytvarujeme na dno nádoby. Pečící papír namočený ve vodě lze krásně tvarovat, stačí propláchnout pod proudem vody a vymačkat. |
3 | Oloupaná, jadřinců zbavená a nahrubo nastrouhaná jablka pořádně vymačkáme a poklademe na těsto. Posypeme skořicí a vytvoříme z části odděleného těsta mřížku. |
4 | Nastavíme program CAKE na 40 minut a teplotu 140°C. Pokud není dostatečně upečen, prodloužíme dobu pečení. |
5 | Po upečení necháme dort v COMBIVARU vychladnout. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.