Pomalu dušená krkovička na česneku
Ingredience
vepřová krkovička | 1 kg |
cibule | 3 ks |
palice česneku | 2 ks |
sůl | 1 lžíce |
čerstvě mletý pepř | 1 lžicka |
olej | 3 lžíce |
maďarské koření | 1 lžicka |
voda | 4 dl |
nějaká bylinka podle chuti | 1 ks |
instantní jíška | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Do Combivaru dáme olej, nastavíme program FRY 130°C 10minut, zavřeme poklici. Značka páry na šipku, abychom mohli otevírat víko na obracení masa. Jakmile se začne odpočítávat čas, otevřeme, vložíme maso a opečeme ze všech stran. Pokud máte dříve, můžete program ukončit, mě těch 10 minut stačilo akorát. |
---|---|
2 | Po opečení masa přihodíme k masu nahrubo pokrájenou cibuli, česnek, koření a podlijeme vodou. Nastavíme program SLOW STEW. Naskočí nám 2 hodiny 95°C. |
3 | Tak a teď máme dvě hodinky na posekání trávníků, úklid obýváku, relaxační koupel nebo kafíčko a prolistování katalogů Dedry :D |
4 | Pokud je program ukončen, zazní signál. Otevřeme hrnec, je-li maso měkké, vyndáme. Pokud není, můžeme přidat dalších 10 minutek podle potřeby. Omáčku přelijeme do Varmixu nebo mixéru, přidáme instantní jíšku a promixujeme. Já potom ještě nechala 2 minutky přejít varem na plotně v jiném hrnci a mezitím si v Combivaru uvařila brambory :) |
5 | Maso nákrájíme na plátky, na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s brambory (rýží, těstovinymi, chlebem). |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.