Smažené žampióny
Ingredience
žampiony ( plastová vanička s žampiony koupená v potravinovém řetězci) | 1 balícek |
vejce | 2 ks |
hl. mouka | 1 miska |
strouhanky | 1 miska |
olej na smažení | 600 ml |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Očištěné houby ( nesolíme!), obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. ( klasický trojobal). |
---|---|
2 | Do nádoby combivaru, nalijte olej a nastavte program FRY / 130°C, 10 minut |
3 | Obalené žampiony narovnejte do košíčku a po rozpálení oleje, vložte i s košíčkem do nádoby. Nádobu uzavřete ( jako fritovací hrnec) |
4 | Před podáváním osolte a podávejte s bramborem, nebo hranolky. |
5 | Houby před smažením nesolím, aby nepustili vodu. Olej by potom vzkypěl. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.