Smažené žampióny

(0 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 2
kuchař: Kozáková Libuše
Jazyk receptu:

Ingredience

žampiony ( plastová vanička s žampiony koupená v potravinovém řetězci) 1 balícek
vejce 2 ks
hl. mouka 1 miska
strouhanky 1 miska
olej na smažení 600 ml
sůl 1 špetka
Smažené žampióny
(0 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 2
kuchař: Kozáková Libuše
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Očištěné houby ( nesolíme!), obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. ( klasický trojobal).
2 Do nádoby combivaru, nalijte olej a nastavte program FRY / 130°C, 10 minut
3 Obalené žampiony narovnejte do košíčku a po rozpálení oleje, vložte i s košíčkem do nádoby. Nádobu uzavřete ( jako fritovací hrnec)
4 Před podáváním osolte a podávejte s bramborem, nebo hranolky.
5 Houby před smažením nesolím, aby nepustili vodu. Olej by potom vzkypěl.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...