Hrášková jarní polévka
čas přípravy: | 40 min |
počet porcí: | 4 |
kuchař: | denda.zadrobilkova@seznam.cz |
Jazyk receptu: |
použitý přístroj:
Ingredience
mražený hrášek | 350 g |
velká brambora | 1 ks |
malá orestovaná cibule | 1 ks |
mrkev na kolečka | 30 g |
česnek | 4 stroužek |
kuřecí vývar | 400 ml |
voda | 100 ml |
tymián | 1 snítka |
sůl | 1 lžicka |
pepř | 1 špetka |
smetana | 100 ml |
osmažená slanina | 150 g |
Postup přípravy
1 | zeleninu, sůl a tymián sekat R7/20sec, zalít horkým vývarem a 1dl horké vody |
---|---|
2 | vařit R2/15min/95°C, nechat 15min v nádobě trochu zchladit, vedle na pánvi osmažit cibulku se slaninou, lze i nahradit smaženými krutonky |
3 | přidat studenou smetanu, mixovat R5/30sec, úplně najemno lze bohužel mixovat až po ochlazení nádoby, takže bud takto s drobnými kousky nebo chvíli počkat a ještě promixovat před podáváním. |
4 | polévku dochutíme solí a pepřem, navrch dáme slaninu s cibulkou |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.