Zdravý cizrnový chléb
čas přípravy: | 150 min |
počet porcí: | 4 |
kuchař: | denda.zadrobilkova@seznam.cz |
Jazyk receptu: |
použitý přístroj:
Ingredience
ovesné vločky | 100 g |
cizrnová mouka nebo mixovaná cizrna | 100 g |
žitná mouka hladká | 130 g |
špaldová celozrnná mouka hladká | 300 g |
droždí | 0,5 kostka |
sůl | 1 lžíce |
mletý kmín | 1 lžicka |
voda | 600 ml |
Postup přípravy
1 | vločky a cizrnu nasucho mixovat R9/30sec, přidat obě mouky a vodu, míchat R7/20sec, nechat stát v nádobě 30min aby těsto zhydratovalo - nasáklo vodu |
---|---|
2 | setřít ze stěn stěrkou těsto, přidat droždí, sůl, kmín, zamíchat R7/20sec, nechat kynout v nádobě 1,5hod |
3 | vyklopit, jemně udělat šišku chleba, nařezat povrch, pod utěrkou nechat už v pekáči dokynout max.15 min |
4 | péct v rozpálené troubě na 250°C/30min v pekáči s víkem, pak 5-10 min bez víka dohněda. Kůrka má být tvrdá, křupavá, změkne do druhého dne v sáčku nebo mírně potřete po upečení vodou. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.