Chilli con carne
Ingredience
olej | 1 lžíce |
velká cibule | 1 ks |
červená paprika | 1 ks |
česnek | 2 ks |
chilli | 1 lžicka |
sladká paprika | 2 lžicka |
římský kmín | 1 lžicka |
mleté maso hovězí | 500 g |
hovězí vývar | 300 ml |
konzervovaná rajčata | 400 g |
sušená majoránka | 1 lžicka |
rajčatový protlak | 2 lžicka |
sterilované červené fazole | 400 g |
sůl a pepř dle chuti | 1 špetka |
kostička tmavé čokolády | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku - program FRY 140°C (dobu necháme a vypneme program dle potřeby). Přidáme na 1 cm kostičky nakrájenou papriku a také nadrobno nakrájený česnek a lehce opečeme. |
---|---|
2 | Přidáme mleté maso a pořádně promícháme (oddělíme od sebe). Orestujeme cca 5 min. Musí se jemně smažit (aby se nepřipálilo koření), ale zároveň se nesmí dusit. Vypneme FRY. |
3 | Zalijeme vývarem a promícháme. Přidáme konzervovaná rajčata a protlak. Promícháme. Nastavíme program CHEF na 10 min a tlakově uzavřeme. |
4 | Po zaznění zvukového signálu (oznamuje konec programu) vypneme Combivar a necháme ho chvíli stát (cca 10 min) a poté přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme. Teprve potom můžeme hrnec bezpečně otevřít. |
5 | Přidáme scezené fazole. Dochutíme solí a pepřem. Necháme ještě cca 10 min povařit na MULTICOOK 110°C - mícháme. |
6 | Podáváme s jakoukoliv přílohou dle chuti, ale u nás většinou s jasmínovou rýží. Dobrou chuť. |
7 | TAJNÝ TIP: společně s fazolemi přidáme hořkou čokoládu (dle velikosti 1-2 čtverečky). |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.