Fazolové muffiny paní Ivety
Ingredience
fazole červené | 500 g |
vejce | 2 ks |
olej | 5 lžíce |
kakao | 5 lžíce |
cukr krupice | 100 g |
kypřící prášek | 1 ks |
mléko (dle potřeby) | 1 ks |
cekr moučka | 100 g |
máslo (podle potřeby) | 200 g |
rum | 1 lžíce |
čokoláda na vaření | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Fazole uvaříme v COMBIVARU tlakovým programem Cereals 50 minut. Rozdělíme na polovinu - z jedné bude těsto, z druhé krém. |
---|---|
2 | Polovinu fazolí vložíme do VARMIXU, TURBOSEKÁTORU, RAWBOTU, ponorného mixéru... a rozmixujeme. Rozmixovaná směs by se měla přepasírovat, ale není nutné. Přidáme vejce, cukr krupice, olej, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva a mléko, aby byla směs "akorát". Můžeme dochutit skořicí nebo vanilkou podle chuti, přidat trošku špaldové nebo bezlepkové mouky. Řádně smíchanou směs nalijeme do připravených formiček a upečeme. |
3 | Druhou polovinu uvařených fazolí rozmixujeme najednou s rozpuštěnou čokoládou na vaření. Pro lepší mixování můžeme přilít trošku mléka. Přidáme 3 lžíce kakaa, moučkový cukr, máslo a našleháme. Dochutit můžeme rumem nebo vaječným likérem. Krém dejte na chvilku do lednice ztuhnout a ještě jednou našlehejte. |
4 | Vychladlé muffiny nazdobte krémem a smočte v čokoládě. |