Poľsky žurek
Ingredience
Údené mäso, príp. bôčik | 0,5 kg |
Klobasa | 3 ks |
Vajíčka | 3 ks |
Kyslá Smotana | 150 ml |
Cesnak | 4 ks |
Zakvas na žurek | 1 l |
Majoránky | 1 lžíce |
Zemiaky | 4 ks |
Hladká muka | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Mäso a klobásy vložíme do nádoby, prilejeme vodu a hrniec tlakovo uzavrieme. Zvolíme program SOUP, voľba mäso, necháme prednastavený čas 30min. |
---|---|
2 | Po uvarení vypustíme paru, otvoríme hrniec a vyberieme uvarené mäso a klobásy. Nakrájame na kocky a odložíme bokom. |
3 | Zapneme program MULTICOOK na cca 20 minút, 120 stupňov. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, cesnak. |
4 | Prilejeme zakvas žurkovy (ja som kúpila v PL, dá sa aj pripraviť, receptov je mnoho na nete), smotanu vymiešanú s lyžicou muky a majoránku. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké. Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo, očistíme a prekrojime na polovicu. |
5 | Na tanier dáme nakrájané uvarene údené mäso a klobásy, uvarene vajíčko a nalejeme polievku. Je výborná, dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.