Poľsky žurek

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 6
kuchař: slaavka@centrum.sk
Jazyk receptu:

Ingredience

Údené mäso, príp. bôčik 0,5 kg
Klobasa 3 ks
Vajíčka 3 ks
Kyslá Smotana 150 ml
Cesnak 4 ks
Zakvas na žurek 1 l
Majoránky 1 lžíce
Zemiaky 4 ks
Hladká muka 1 lžíce
Poľsky žurek
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 6
kuchař: slaavka@centrum.sk
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Mäso a klobásy vložíme do nádoby, prilejeme vodu a hrniec tlakovo uzavrieme. Zvolíme program SOUP, voľba mäso, necháme prednastavený čas 30min.
2 Po uvarení vypustíme paru, otvoríme hrniec a vyberieme uvarené mäso a klobásy. Nakrájame na kocky a odložíme bokom.
3 Zapneme program MULTICOOK na cca 20 minút, 120 stupňov. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, cesnak.
4 Prilejeme zakvas žurkovy (ja som kúpila v PL, dá sa aj pripraviť, receptov je mnoho na nete), smotanu vymiešanú s lyžicou muky a majoránku. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké. Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo, očistíme a prekrojime na polovicu.
5 Na tanier dáme nakrájané uvarene údené mäso a klobásy, uvarene vajíčko a nalejeme polievku. Je výborná, dobrú chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...