Kysnutý čerešňový koláč
Ingredience
hladká múka | 500 g |
olej | 100 ml |
mlieko | 300 ml |
kvasnice | 50 g |
cukor | 5 lžíce |
soľ | 1 špetka |
vykôstkované čerešne | 500 g |
olej | 3 lžíce |
práškový cukor | 3 lžíce |
krupica detská | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Zo 100 ml. vlažného mlieka, 1 PL múky, 1 PL cukru a kvasníc pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. |
---|---|
2 | Do múky pridáme cukor, soľ, olej, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások. Vymiešame cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. |
3 | Cesto vyvaľkáme preložíme na vymastený plech, poukladáme čerešne. Posypeme mrveničkou, ktorú pripravíme z 3 PL cukru, 3 PL oleja a 3 PL detskej krupice. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 30-40 minút. Namiesto mrveničky môžeme posypať škoricovým cukrom. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.