Bryndzová pizza so slaninou
Ingredience
hladká múka | 380 g |
droždie (40 g) | 1 ks |
mlieko | 200 ml |
kryštálový cukor | 1 lžíce |
soľ | 1 lžicka |
olej | 4 lžíce |
kečup | 3 lžíce |
väčšia cibuľa nakrájaná na plátky | 1 ks |
slanina nakrájaná na kúsky | 100 g |
bryndza | 200 g |
kyslá smotana | 1 ks |
korenie na pizzu | 1 lžíce |
Postup přípravy
1 | Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí primiešame do pripravenej múky. Pridáme olej, soľ a vymiesime pomocou planetária cesto, ktoré necháme vykysnúť. |
---|---|
2 | Vyvaľkané cesto premiestnime na vymastený plech. Potrieme kečupom, ochutíme pizza korením, poukladáme pokrájanú cibuľu, slaninku a zalejeme vymiešanou zmesou bryndze a smotany. |
3 | Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri teplote 190 - 200 °C. Výborne chudí aj studená. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.