Mortadela z mletého zajačieho mäsa
Ingredience
zajačie mäso | 1 kg |
slaninka | 150 g |
vajcia | 5 ks |
cesnak | 5 stroužek |
vegeta | 1 lžíce |
muškátový oriešok | 1 špetka |
čierne mleté korenie, | 1 lžicka |
soľ, mletá červená paprika | 1 lžicka |
mletá červená paprika na obalenie | 1 hrst |
Postup přípravy
1 | Zajačie mäso, slaninku a cesnak pomelieme. Mleté mäso zmiešame s ostatnými surovinami a necháme v chlade 24 hodín odstáť. |
---|---|
2 | Pripravenú zmes natlačíme do sáčika na tlačenku, riadne uviažeme a varíme asi 90 minút. V combivare som použila program Chef 40 minút. |
3 | Po vychladnutí vyberieme zo sáčika a obalíme v mletej červenej paprike. |
4 | Pre spestrenie do mortaledy môžeme pridať olivy, alebo kápiu. Podávame s pečivom alebo použiť ju môžeme aj na jednohubky. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.