Mortadela z mletého zajačieho mäsa

(0 hodnocení)
čas přípravy: 90 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

zajačie mäso 1 kg
slaninka 150 g
vajcia 5 ks
cesnak 5 stroužek
vegeta 1 lžíce
muškátový oriešok 1 špetka
čierne mleté korenie, 1 lžicka
soľ, mletá červená paprika 1 lžicka
mletá červená paprika na obalenie 1 hrst
Mortadela z mletého zajačieho mäsa
(0 hodnocení)
čas přípravy: 90 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Zajačie mäso, slaninku a cesnak pomelieme. Mleté mäso zmiešame s ostatnými surovinami a necháme v chlade 24 hodín odstáť.
2 Pripravenú zmes natlačíme do sáčika na tlačenku, riadne uviažeme a varíme asi 90 minút. V combivare som použila program Chef 40 minút.
3 Po vychladnutí vyberieme zo sáčika a obalíme v mletej červenej paprike.
4 Pre spestrenie do mortaledy môžeme pridať olivy, alebo kápiu. Podávame s pečivom alebo použiť ju môžeme aj na jednohubky.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...