Hovězí hamburská
Ingredience
hovězí plátky | 0,5 kg |
cibule | 1 ks |
hladká mouka | 3 lžíce |
smetana | 1 ks |
šunka | 200 g |
kyselá okurka | 3 ks |
Postup přípravy
1 | Plátky hovězího naklepeme, nasolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na drobno. |
---|---|
2 | Do nádoby combivaru vlijeme trochu oleje, zapneme program FRY - 10 minut, 130 st. Zpěníme cibulku. |
3 | Zvýšíme teplotu na 150 st., vložíme plátky masa a zprudka orestujeme. Podlijeme cca 1,5 l vody. Vypneme program - "cancel". |
4 | Přiklopíme poklici, tlakově uzavřeme (nastavíme ventil do správné polohy na tlakové vaření), zvolíme program Chef a zvolíme teplotu 30 minut (teplota se u tlakového vaření nenastavuje!).Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
5 | Vyjmeme maso, zapneme program Multicook na cca 103 st., 10 minut, nakrájíme okurky a šunku, vlijeme smetanu. Až to začne vřít, uděláme kvásek z hladké mouky a vody a za stálého míchání vlijeme. Za občasného míchání necháme dojít program, vypneme stroj a servírujeme s knedlíkem nebo rýží. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.