Smažené karbanátky v Combivaru s bramborovou kaší
Ingredience
mleté maso (hovězí i vepřové na půl) | 0,5 kg |
vejce | 2 ks |
sůl | 3 lžicka |
grilovací koření | 1 lžicka |
pepř | 1 špetka |
sušený nebo čerstvý česnek (já dávám mletý,jako koření, nevadí mi na žaludek) | 0,5 lžicka |
hladká mouka na obalení | 1 miska |
strouhanka na obalení | 1 miska |
větší brambory | 7 ks |
mléko | 2 sklenice |
olej | 1 sklenice |
Postup přípravy
1 | Mleté maso dáme do mísy, přidáme koření, trochu soli a 1 vejce, promícháme a uděláme placičky. Připravíme si mouku, vejce a strouhanku na obalení. Karbanátky obalíme v trojobalu a necháme na talíři připravené ke smažení. |
---|---|
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do osolené vody v hrnci vařit. Když jsou téměř uvařené, začneme dělat připravené karbanátky. Do nádoby Combivaru dáme trochu oleje a zapneme program FRY, 160 stupňů, 10 minut. Po rozpálení oleje vkládáme karbanátky a z obou stran je smažíme. |
3 | Mezitím slijeme brambory a šleháme je turbošlehátorem do hladka (v průběhu šlehání do brambor přilijeme mléko). Karbanátky podáváme s bramborovou kaší a já si k nim beru ještě salát. Přeji dobrou chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.