Prekladané oškvarkové pagáčiky

(0 hodnocení)
čas přípravy: 80 min
počet porcí: 9
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

hladká múka 560 g
droždie 40 g
mlieko 150 ml
kryštálový cukor 1 špetka
žĺtok 3 ks
kyslá smotana 6 lžíce
mletých oškvarkov 300 g
soľ 1 lžicka
vajce na potretie 1 ks
Prekladané oškvarkové pagáčiky
(0 hodnocení)
čas přípravy: 80 min
počet porcí: 9
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Z 1 lyžice múky, droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme asi 10 minút kysnúť. Do múky pridáme oškvarky, žĺtky rozmiešané s kyslou smotanou, soľ a vykysnutý kvások. Pomocou planetária vypracujeme cesto.
2 Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik asi 1 cm hrubý a preložíme tak, aby vznikli štyri vrstvy. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Cesto opäť rozvaľkáme na 1 cm hrubý obdĺžnik a preložíme tak, aby vznikli 3 vrstvy. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť.
3 Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 až 2,5 cm, pomocou okrúhlej formičky vykrojíme pagáčiky, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte aspoň 10 - 15 minút kysnúť. Potom pagáčiky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 15 minút na 200 °C.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...