Plnené kelové listy zapečené s kyslou kapustou

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

kelové listy 12 ks
bravčové plecko - pomelieme 500 g
ryža - uvarená 60 g
vajce 1 ks
drvená rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ 1 lžicka
strúhaný muškátový orech 1 špetka
bravčový vývar 250 ml
kyslá biela kapusta 300 g
Plnené kelové listy zapečené s kyslou kapustou
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Kelové listy si s pomocou Varmixu sparíme počas varenia ryže do mäkka. Je možné použiť aj kapustové listy, mne sa lepšie pracuje s kelovými. Ryžu aj listy si necháme vychladnúť.
2 Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, uvarenou vychladnutou ryžou, koreninami. Zmesou naplníme kelové listy, zvinieme ich a uložíme na plech alebo zapekaciu misu. Na listy naložíme kapustu, zalejeme vývarom a zapekáme na 200 °C asi 35 - 40 minút. Podávame s pečenými zemiakmi.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...