Plnené kelové listy zapečené s kyslou kapustou
Ingredience
kelové listy | 12 ks |
bravčové plecko - pomelieme | 500 g |
ryža - uvarená | 60 g |
vajce | 1 ks |
drvená rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ | 1 lžicka |
strúhaný muškátový orech | 1 špetka |
bravčový vývar | 250 ml |
kyslá biela kapusta | 300 g |
Postup přípravy
1 | Kelové listy si s pomocou Varmixu sparíme počas varenia ryže do mäkka. Je možné použiť aj kapustové listy, mne sa lepšie pracuje s kelovými. Ryžu aj listy si necháme vychladnúť. |
---|---|
2 | Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, uvarenou vychladnutou ryžou, koreninami. Zmesou naplníme kelové listy, zvinieme ich a uložíme na plech alebo zapekaciu misu. Na listy naložíme kapustu, zalejeme vývarom a zapekáme na 200 °C asi 35 - 40 minút. Podávame s pečenými zemiakmi. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.