Pikantní rajčatová polévka

(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 6
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

Cibule větší 1 ks
Loupaných rajčat 1 plechovka
Rajského protlaku 1 plechovka
Česneku 2 stroužek
Chilli papričky 1 ks
Soli 1 špetka
Pepře 1 špetka
Přírodní lučina 1 ks
Těstovin 200 g
Vody 1 sklenice
Másla 1 plátek
Cukru 2 lžíce
Pikantní rajčatová polévka
(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 6
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Zapneme combivar program MULTICOOK na 100stupňů 15 minut. Do nádoby vložíme máslo, cibuli i česnek a až cibule zesklovatí, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
2 Poté přidáme rajčata i protlak a nahrubo nasekanou chilli papričku a vodu. Necháme směs probublat a po zaznění zvukového signálu necháme za občasného míchání směs vychladnout.
3 Ve volném čase si uvaříme těstoviny tak jak jsme zvyklí.
4 Když máme směs vychladlou přidáme lučina a vše umixujeme tyčovým mixérem v hladký krém. (Mixujte raději v jiné nádobě, aby nedošlo k poškození biopan povrchu.) Poté už stačí polévku dosolit, dopepřit případně dosladit.
5 Servírujte s těstovinami, dozdobte bazalkou či smetanou nebo parmazánem. :) Dobrou chuť
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...