Paštéta z kuracích pečienok
Ingredience
kuracia pečienka | 500 g |
cibuľa | 2 ks |
maslo 250 g. | 1 ks |
červené víno | 200 ml |
cesnak | 5 stroužek |
soľ, mleté čierne korenie, tymián, majoránka | 1 špetka |
brusnice | 2 lžíce |
Postup přípravy
1 | Cibuľu najemno nakrájame a podusíme na polovici masla - pomocou Combivaru program Multicook 120 °C asi 10 minút. Očistené pečienky pridáme k cibuľke a s cesnakom nakrájaným na plátky a podusíme z každej strany asi 1 minútku (teplotu nemeníme), zalejeme vínom, pridáme koreniny, soľ a dusíme kým sa víno celkom nevyparí (asi 8 - 10 minút). |
---|---|
2 | Po vychladnutí udusené pečienky zmiešame s brusnicami a rozmixujeme (alebo pomelieme) so zvyškom masla, dáme do nádoby a necháme stuhnúť v chladničke. Paštéta výborne chutí na chlieb s cibuľou alebo kyslými uhorkami. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.