Andělské nudle / Anjelské rezance
čas přípravy: | 15 min |
počet porcí: | 4 |
kuchař: | skulavikmartin@seznam.cz |
Jazyk receptu: |
použitý přístroj:
Ingredience
hladká múka | 400 g |
vajíčko | 1 ks |
vody s tým, že po zmiešaní vody a vajíčka bude výsledná hmotnosť 170g | 120 ml |
Postup přípravy
1 | Nasypeme múku do nádoby prístroja, v miske si rozmiešame vajíčko s vodou |
---|---|
2 | Zapneme PastArt tlačidlom AUTO, ktoré zmačkneme 2x, čo je 15 minút. Nalejeme tekuté zložky do dávkovača tekutín. Tekutina musí pretiesť do 1 minúty do prístroja. Pomožeme tomu lyžičkou, ktorou tekutinu premiešávame. |
3 | Pri vytlačovaní ich režeme nožom priamo pri vytlačovacej forme (mám ich rád dlhšie, tak ich nechávam aj 30 cm dlhé) |
4 | Po vytlačení cestovín dáme variť vodu do väčšieho hrnca a trochu ju osolíme. |
5 | Cestoviny vkládame do vriacej vody LEN NA 1 MINÚTU. Počas varenia ich premiešavame vareškou. Po minúte ich schladíme pod tečúcou studenou vodou, aby sme zastavili proces varenia a zabránili tým zlepeniu cestovín. |
6 | Podávame ako prílohu k polievke alebo namiesto špagiet. Dobrú chuť :-) |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.